GANİMETİ YİYORLAR AMA ÇALI(şı)YORLAR

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
26 Eylül 2014
Sözcü

Ganimet!

Dayandığı bir temeli, hukuku var. Önce savaşacaksın. Eski sahibini esir alacaksın. Onun malı sana ganimet olacak. Ganimeti paylaşmak, paylaştırmak üzerine bir hukuk anlayışı arkadan geliyor.Yeni örnek IŞİD’den.

İktidar yanlısı gazetenin yazarlarından biri, IŞİD kamplarında gözlem yapmaya , haber toplamaya çağrıldı. Topladığı bilgileri gazetesinde yazdı.

Yazar sormuş:
“… masum insanları öldürmek, kadınlarını ganimet saymak nasıl Allah yolunda bir hizmet kabul edilir?”
IŞİD savaşçısı cevap vermiş:

“Allah yeryüzünde hilafet devleti kurmayı emretmiştir, bunun karşısına kim çıkarsa çıksın rezil bir şekilde öldürülecektir…”

Yani savaş yapılmış.
Kazanılmış.
Yenilenin malı, helal.
Karısı da ganimet.
Hukuk böyle.

“Bu yüzyılda ganimet paylaşımı sadece IŞİD’de vardır” diyen ya bilgisizdir, ya yalan söylüyordur ya da kördür. Görmüyordur. Ganimete konma Türkiye’de de var… Türkiye’de bir savaş yapıldı. Bu savaşta 12 yılda her türlü hile, yalan, sahtecilik, adaletsizlik, dini siyasete alet etme, siyaseti dine alet etme yolları kullanıldı.

Savaş kazanıldı.
Devlet fabrikaları.
Arsaları, limanları.
Sahilleri, ormanları.
Nehirleri, gölleri.
Kamu imtiyazları.
Şehir imar rantları.
Belediye arsaları.
Tamamı yağmalandı.

Arsızca örnekler yaşandı. 17 Aralık; “yolsuzluk-rüşvet operasyonunu” teknik dinleme belgelerinde; iktidar yanlısı bir gazetenin yayın yönetmeninin devlet bankası müdürüne telefon edip, “maaşları ödeyemiyorum oradan bana 2 milyon lira yolla Süleyman…” dediğini hatırlayacaksınız.

Bu neydi?
Savaş yapılmış.
Devlet bankası ele geçirilmiş.
Para ganimet sayılıyor.
Yolla oradan Süleyman…

Nasıl ki, IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de ele geçirdiği köy, kasaba, şehirlerde kadınları da ganimet sayan “ hukuk sistemi” geliştirdiyse Türkiye’de de iktidar Büyük Millet Meclisi’nden güç bulan bir “torba kanun hukuku(!)” kurgulayarak ganimete yeni alanlar katıyor.

Yeni örnek:
DEİK’i ganimetledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 27 yıl önce özel sektör şirketlerinin, örgütlerinin ( TOBB gibi, TÜSİAD gibi, müteahhitler, bilgi gibi, IKV gibi…) kurucu üye olduğu, kendi aidatını kendisi veren; 750 üye şirketi, 115 iş konseyi olan bir kuruluştu.

Torba kanuna gece vakti bir milletvekili bir madde koydurdu ve DEİK’in 115 ülkede “geliştirdiği iş imkanları, yatırım fırsatları, ihracat ve ithalat bağlantılarıyla ilgili bilgilerini” öğrenme hakkı iktidarın bakanına bağlandı. Bakan nerede ne iş fırsatı var öğrenecek ve iktidar yandaşına o iş ganimetlenecek. DEİK’in 115 ülke şirketleri ve işadamları ile ilişki geliştirerek yarattığı ekonomik pastaya el konulacak.

Savaşta hile sevap!
Ganimet helal!
Ganimeti yiyorlar ama çalışıyorlar!

Ses çıkartmasın ve “yiyorlar ama çalışıyorlar” desin diye ganimetin kırıntısı da halka dağıtılıyor. Devletten ücretsiz sağlık hizmeti almak için yoksulluk testine girip “yoksul vesikası” alanların sayısı haziran ayında 12 milyonu geçti. Her 3 vesikalı yoksuldan 1’i Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehir ve kasabalarında yaşıyor. Büyük kentler içinde ise “vesikalı yoksulu en yüksek şehir” yüzde 21 ile Adana

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/necati-dogru/ganimet-609581/

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, NECATİ DOĞRU YAZILARI, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *