YFCHP KURULTAY *** DEDİKLERİMİZ BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİ * CHP’DE BU KURULTAY SONRASINDA AMERİKA İYİCE YÖNETİME YERLEŞTİ

mehmet patan
mmpatan@hotmail.com

DEDİKLERİMİZ BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİ
CHP’DE BU KURULTAY SONRASINDA
AMERİKA İYİCE YÖNETİME YERLEŞTİ

Kurultaydan üç gün önce 18. Olağanüstü Kurultay için
“SATILMIŞ BİR MAÇ İZLEYECEĞİZ” demiştik. Öyle oldu.

Kurultay ne için toplanmıştı?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KK’nın başarısızlığının sorgulanması ve genel başkanlıktan uzaklaştırılması için toplanmamış mıydı. Peki hiç bu konu gündeme getirildi mi?

Hayır. Bunun yerine ne konuşuldu? Parti meclisi nasıl oluşturulacak? Kimler girecek? Kimler çıkacak? Bunlardan başka bir şey konuşulmadı. Halbu ki Ekmeleddin’in niye aday gösterildiği ve bunun sonucunda gelen başarısızlık irdelenecekti. Ekmeleddin’in adı bir kere olsun ağıza alınmadı.

Peki niye alınmadı?
Okyanusun ötesinden gelen emirler almayacaksınız” dedi de ondan. Çünkü Ekmeleddin’in sorgulanması Amerika’dan gelen emirlerin sorgulanması idi
.

Koskoca parti, bin kişinin üzerinde delege, yüzün üzerinde milletvekili, gene yüzlerce yaşayan ve partiye şimdiye kadar yön vermiş partili eski milletvekili, yönetici bürokratlardan oluşan binlerce kişi iki gün boyunca bu büyük yenilginin sorumluları, Amerikanın işbirlikçileri Genel Başkan ve yardımcılarından hesap sormadan kurultay izliyoruz diye orada gün geçiriyorlar, ceplerinden para harcayıp otelleri lokantaları zengin ediyorlar, sonra da gene yenilginin sorumlularına partiyi teslim edip evlerine dönüyorlar.

BUNA NE DENİR?

Ya bu insanlar aptal,Ya bu insanların üzerlerinde ölümcül bir korku var.
Ya da bu insanlar okunmuş, üflenmiş, beyinleri kontrol altına alınmış.
Bunun başka bir anlamı nedir: lütfen bilen birisi varsa açıklasın.

Adam taaa Amerika’dan beri geliyor. Senin Genel Başkanını çağırıyor. Şimdiye kadar CHP’yi kötülemiş, Cumhuriyeti kötülemiş, bunun yerine Osmanlıyı araştırıp yeniden kurmak için çalışmalar, araştırmalar yapmış bir kişiyi bu memleketin başına Cumhurbaşkanı adayı göstereceksin demiş. Senin Genel Başkanın bu emre itirazsız evet demiş. Partiden, milletvekillerinden, üyelerden, illerden gizleyerek utangaç utangaç , yaptıklarından utana sıkıla efendisinin emirlerini yerine getirmiş, onların istedikleri doğrultuda açıklamayı yapmış, seni de, partiyi de, ilkeleri de, Türkiye’yi modernleştirmek için şimdiye kadar verilen mücadeleyi de hiçe saymış. Partililere de “tıpış tıpış oy vereceksiniz” diyerek kendi yaptığı onursuz işi herkesin yapacağını sanmış. Sonuç da rakibini Çankayaya çıkarmış.

Sen bu onursuzluğu içine sindiriyorsun. Bunun sorumlularından hesap sormak için toplanan kurultaya gidiyorsun. Hesap sormadığın gibi bu onursuzluğu yapanların emri altında çalışmak için oluşacak kurullara girmek amacıyla mücadele veriyorsun. Yani ben de böyle bir gün gelirse daha çok onursuzlaşayım, yeter ki bana da bir milletvekilliği, bir parti meclisi üyeliği verin diyorsun.

Bir de satılmış kurultayın satılmış muhalefet adayı var. Bu aday sözde KK’nın Amerika’dan aldığı emirleri teşhir edecekti. Bu kukla ne Amerika’dan bahsetti, ne partiye giren Fethullahçılardan bahsetti, ne Ekmel’den bahsetti, Ne Cumhuriyete yapılan saldırılardan bahsetti. Zaten Ekmeleddin’den bahsedemezdi. Çünkü Ekmeleddin’i O’da desteklemişti. Grup Başkanvekili olarak yenilginin sorumluluğuna ortak idi.

Bütün bu tezgahlara, bu boşluklara rağmen, bütün bu delegelerin seçimlerinde titizlikle Genel Merkezi destekleyen kimselerin illerde delege seçilmesine rağmen KK’nın politikalarını reddeden 415 kişi çıkmıştır. Eğer bu şikeli maçı izlemekten nefret eden ve dolayısiyla seçimleri protesto eden veya hatalı oy kullanan 150 kişi de karşı oylara sayılsa idi, KK seçimi bu kadar kolay kazanamazdı.

Kılıçdaroğlu’nun artık gizlisi saklısı kalmamıştır. Açıktan açığa Partiyi sağa çekeceğini, Atatürkçü çizgiyi terkedeceğini, Atatürkçüleri partiden atacağını açık açık ilan ederek bu seçimlere girmiş ve aldığı oyları bu şekilde almıştır.

Artık bundan sonra kimse partinin çizgisi sağa kaydırılıyor diye şikayet etmemelidir. Mücadele etmelidir.Bundan sonra artık Amerika iyice Genel Merkeze yerleşmiştir. CHP’yi tamamiyle ele geçirmiştir. Bu önceden de böyle idi. Ama biraz üstü örtülü idi. Şimdi açıktan açığa bu ilan edilerek Amerikan işbirlikçileri seçimlere girmişler, aldatmacalı bir seçimi kazanarak Genel Merkeze oturmuşlardır.

Bundan sonra Atatürkçüler partiden teker teker atılacaklardır. Özellikle eli kalem tutan, Genel Merkezi eleştiren, Atatürkçülüğü savunan, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan , emperyalizme karşı çıkan kesimler partiden uzaklaştırılacaktır. Bunların yerlerine Amerikan ajanları, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e şimdiye kadar küfür edenler, küreselleşmeci- Amerikancılar alınacak ve ülke AKP ile işbirliği içinde bölünecek, Cumhuriyetimiz yıkılacaktır.

BİZE DÜŞEN NEDİR?

Gayet doğaldır ki, her zaman olduğu gibi emperyalizmle ve işbirlikçileri ile savaşmak Atatürkçülerin hoşuna gider. Dedelerimizin savaşla, kılıçla, kurşunla kazandıkları bu toprakları ve kurdukları Cumhuriyeti, puştluklarla, kalleşliklerle, hilelerle, alçaklıklarla, şerefsizliklerle ele geçirmek isteyen düşmana bırakmayacağız.

Açıkçası zevkli bir mücadele günleri yaklaşıyor.
Neler yapacağımızı, nasıl yapacağımızı
Atamız Bursa Nutku’nda söylemiş.
Yeniden okuyalım.

Saygılarımla

Mehmet Patan
11 Eylül 2014. .

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *