PERDE ARKASI *** ERGENEKON , BALYOZ’cu POLİSLER YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER – BÖLÜM III * Yaşar Büyükanıt’ın kızının mahrem görüntülerini Amerika’lılara sundular * Böyle ahlaksızlık görülmedi * Müfettişler: Kayıtları Akyürek sildirdi

Salı, 29 Temmuz 2014
AYDINLIK

Yaşar Büyükanıt’ın kızının mahrem görüntülerini Amerika’lılara sundular

F tipi polis şefleri, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı da hedef almıştı. Başlarında Yurt Atayün’ün bulunduğu F tipi polis şeflerinin, ABD Büyükelçiliği’nde elçilik ve FBI yetkililerine verdiği brifingte Büyükanıt ile ilgili söylenenler WikiLeaks yazışmalarında ortaya çıkmıştı. Aydınlık’ın 3 Şubat 2012 tarihinde sürmanşetinden duyurduğu olaya göre, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde, 21 Kasım 2008’de yapılan brifingte, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızının özel hayatına ilişkin fotoğraflar sunuldu.

KONUYA İLİŞKİN HABER ŞÖYLE

02 Şubat 2012

Org. Büyükanıt’ın kızının yatak odasını izlemişler.Böyle ahlaksızlık görülmedi

WikiLeaks’te, Türkiye ile ilgili vahim bir belge ortaya çıktı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde, 21 Kasım 2008’de yapılan brifingte, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızının özel hayatına ilişkin fotoğraflar sunuluyor

ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Daniel O’Grady imzasıyla gönderilen kriptoda, Türk polisinin Büyükelçilik’te Ergenekon operasyonları konusunda birifing verdiği ifade ediliyor. Polisin elindeki belgelerle ilgili bilgi verilen kriptoda, şöyle deniliyor: “Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın kızının cinsel aktiviteleri hakkında fotoğraflar ve belgeler bulundu.”

O tarihte Genelkurmay Başkanı

Kriptoda yer alan bilgiye göre Türk polisi, Büyükanıt’ın kızıyla ilgili fotoğrafları, 26 Haziran 2007’de Eskişehir’de yapılan Ergenekon operasyonunda ele geçirdiğini öne sürüyor. Bu bilgiden, Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, özel hayatını ilgilendiren bilgiler depolandığı anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanlığı görevini, 30 Ağustos 2008’de Orgeneral İlker Başbuğ devralıyor.

Görsel sunum yapılıyor

Polisin, Amerikalılara yaptığı sunumda görsel malzeme de kullanılıyor. Kriptodaki bilgiye göre ilk kez ABD’lilere böyle geniş kapsamlı bir sunum yapılıyor. Bu ifadelerden, Büyükanıt’ın kızıyla ilgili görsel malzemelerin, sunum esnasında ABD’lilere gösterildiği şüphesi de ortaya çıkıyor.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden 23 Kasım 2008’de Washington’a gönderilen “gizli” ibareli belgede şu ifadeler yer alıyor: “Hukuk Müşaviri kanalıyla doğrudan yaptığımız resmi başvuru üzerine Türk polisi, 21 Kasım’da Büyükelçilik’e, AKP hükümetine karşı bir darbe planladığı iddia edilen Ergenekon adlı gizli bir grup hakkında kapsamlı bir brifing verdi. Brifing genel fikir edinmeyi sağlayacak yoğun bilgi dolu sunuma sahipti. Türk polisi, Ergenekon soruşturmaları hakkında kapsamlı; görsel malzeme desteği ile tamamlanmış bir birifing verdi. Brifing verenler daha önce hiçbir ülkeye bu kadar ayrıntılı bir sunum yapılmadığının altını çizdiler.”

‘Ergenekon baskını’ uydurması

Polis, Büyükanıt’ın kızına ait görüntüleri, 2007 yılına ait bir Ergenekon operasyonunda ele geçirdiğini öne sürmüştü. Kriptoda bu bilgi, şu şekilde yer alıyor: “Brifing verenler, Ergenekon soruşturmaları başladığında hiç kimsenin bu kadar hızlı ilerleme sağlanacağını tahmin edemediğini belirttiler. Herşey İstanbul’da bir evde 2007 yılında el bombaları ihbarıyla başladı. Bazı el bombalarında parmak izleri vardı. Bütün el bombaları aynı seridendi. Polis, Eskişehir’de bir evde büyük bir silah deposu ortaya çıkardı. Bu deponun büyüklüğü ve çeşitliliği bunun, büyük bir grup olduğunu açıkladı. Bütün malzeme askeri menşeliydi. Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın kızının cinsel aktiviteleri hakkında fotoğraflar ve belgeler bulundu.”

Kriptoda adı geçen baskın

Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın kızına ait görüntülerin bulunduğu idddia edilen baskın, 26 Haziran 2007’de yapılıyor. Süreç, şöyle işliyor: Ergenekon operasyonları, 12 Haziran 2007’de İstanbul Ümraniye’deki gecekonduda el bombası bulunduğu iddiasıyla başladı. Ardından emekli Binbaşı Fikret Emek’in annesine ait Eskişehir’deki evde 26 Haziran 2007’de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği ‘Kanas’ ele geçirildiği öne sürüldü. 15 Temmuz’da Ergün Poyraz gözaltına alındı. Bu gözaltının ardından Ergenekon operasyonları dalga dalga eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a kadar uzandı.

ABD Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı Daniel O’Grady imzasıyla 23 Kasım 2008’de Washington’a gönderilen kriptoda, Türk polisinin Büyükelçilik’te Ergenekon operasyonları konusunda birifing verdiği ifade ediliyor. Polisin elindeki belgelerle ilgili bilgi verilen kriptoda, şöyle deniliyor: “Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın kızının cinsel aktiviteleri hakkında fotoğraflar ve belgeler bulundu.”

Salı, 29 Temmuz 2014 14:15
AYDINLIK

Müfettişler: Kayıtları Akyürek sildirdi

Müfettişlerin Emniyet Genel Müdürlüğünde yaptıkları inceleme sonrasında hazırladıkları raporda Ramazan Akyürek’in Emniyet’in log kayıtlarını (tüm işlemlerin bilgisayar ortamında kayıt altına alınması) sildirdiği yazıyor ve “Görevden alınmadan altı gün önce kayıtları imha ettirdi” deniliyor.

F tipine yönelik operasyonun temelini oluşturan 13 klasör ve binlerce sayfadan oluşan müfettiş raporunu içeren dosyaya ulaşıldı. Daha önce MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri’ye yapılan şantaj ve polislerin dinleme taleplerinde yaptıkları usulsüzlüklere ilişkin bilgileri paylaşan El Cezire, rapordan bilgiler verdi. Müfettişlerin yasadışı ve usûlsüz telefon dinlemeleri sebebiyle hakkında yaptıkları inceleme sonrası hazırladıkları raporda polis şefleri listesinin en başında, 2012’ye kadar altı yıl Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulunan Ramazan Akyürek yer alıyor.

Rapordaki verilere göre Akyürek hakkındaki inceleme esas olarak emniyetin log kayıtlarının silinmesine dair. Müfettişler kayıtların 10 Ekim 2009 tarihinde Ramazan Akyürek’in onayı ile imha edildiğini yazdılar. Bu tespit şöyle yer aldı:

“… (imha talep) yazısının Daire Başkan Yardımcısı İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Özbilgin tarafından onaya sunulduğu, ‘olur’un Daire Başkanı Birince Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından imzalandığı, onaydan bir gün sonra 10 Ekim 2009 tarihinde log kayıtlarının imha edildiği…”

Rapordan, Akyürek’in kayıtların silinmesi talimatını verdikten altı gün sonra Emniyet’ten ayrıldığı anlaşılıyor. Müfettişler raporda bu bilgiyi şu şekilde ifade ediyor:

“Görevden ayrılmasından altı gün önce işlem bilgilerini imha ettirdiği, böylece yetkili aşımı yapılmak suretiyle İçişleri Bakanı tarafından onaylanan yönetmeliğin en önemli maddelerinden birinin teknik ve hukuki bir temele dayanmaksızın genel bir yorum yapılmak suretiyle fiili olarak değiştirildiği, yetkisini kötüye kullanan veya suç işleyen görevlileri tespit etmede en önemli delil olan log verilerin imha edildiği…”

http://www.aydinlikgazetesi.com/mansetler/8388-org-bueyuekantn-kznn-yatak-odasn-izlemiler.html
http://www.aydinlikgazetesi.com/guendem/47084-mufettisler-kayitlari-akyurek-sildirdi.html

This entry was posted in Dizi Yazilari, ERGENEKON - BALYOZ, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *