Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir, biliyor musunuz? Bir de bizden dinleyin * Uğur Mumcu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu yazmıştı: O cemiyette yöneticilik yaptı

“Yazar Uğur Mumcu’nun, Suudi Arabistan merkezli Rabıta terör örgütünü anlattığı kitabında, Ekmeleddin İhsanoğlu söyle yer alıyor:

Önce fetva sağlanıyor, sonra da Müslüman yurttaşların paraları İslamcı kuruluşlarda toplanıyor. “İslami Tekafül Kurumu”na bu fetva “Dünya İslam Birliği” tarafından sağlanmıştır. “Dünya İslam Birliği”nin İngilizcesi “Müslim World League”dir. Arapçası ise “Rabıtat-al-Alam-al-İslami.”

Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir, biliyor musunuz?
Bir de bizden dinleyin

Salı, 17 Haziran 2014
Aydınlık

Demirtaş Ceyhun’un 23 Mart 2008 tarihinde Aydınlık Dergisi’ndeki Sis Çanı adlı köşesinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu yazmıştı. Ceyhun CHP ve MHP Genel Başkanları tarafından adı Cumhurbaşkanlığı ‘Çatı Adayı’ olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu için yazmış olduğu yazısında “bari zebanileri iyi tanıyalım…” dedi.

İşte Demirtaş Ceyhun’un o yazısı;

Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir, biliyor musunuz?

Bilmem, farkında mısınız? Cumhuriyet Başsavcısının AKP’nin kapatılması için dava açtığı gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşiyle birlikte Afrika’da gezideydi. Senegal’deydi. Demek, Tekel işçilerinin özelleştirme adı altında Amerikalılara armağan edilen fabrikalarından çıkmamalarının, onbinlerce emekçinin kazanılmış haklarını yitirmemek için IMF’nin buyruğuyla hazırlanmış Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısını iş bırakıp elde bayrak alanları doldurarak protesto etmelerinin, Cumhuriyet Başsavcısının da tam o sıra türban yaftası altında şeriat devleti kurma provaları yaptığı suçlamasıyla AKP’nin kapatılması için dava açmasının gürültüsü yüzünden Cumhurbaşkanının Afrika’ya gittiğinin bile galiba farkında değildi kimse…

Gerçi 1992 yılında bir anlaşma imzalanmışsa da olanaklarının sınırlılığı yüzünden dişe dokunur bir ticari ilişkimizin de bulunmadığı, gerçekten bildiğimiz kadarıyla herhangi bir turistik çekiciliği de olmayan, Atlantik kıyısındaki daha düne dek Fransız sömürgesi küçük ve fakir bu Afrika ülkesine Sayın Cumhurbaşkanı niçin gitmiştir acaba?

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEYE GİTMİŞMİŞ …

Cumhuriyet Başsavcısının, laik Cumhuriyet’in yerine bir şeriat (din) devleti kurmaya çalışmakla suçlayıp AKP’nin kapatılmasını istediği iddianamesinde de İslam Konferans Örgütü’nden bilmem söz edilmekte midir? Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı da eşiyle birlikte Senegal’e meğer turistik bir amaçla değil, İslam Konferans Örgütü Liderler Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil etmek için gitmiş. Toplantıda 2009-2014 dönemi Genel Sekreteri seçilecekmiş ve Türkiye’nin yaptığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bu görevi bir dönem daha sürdürmesi önerisi İslam Konferans Örgütü Dışişleri Bakanları’nın Uganda toplantısında kabul edildiği için, Sayın Gül de meğer kulis yapmaya gitmişmiş Senegal’e. Ola ki laik Cumhuriyeti nasıl bir din devletine haline dönüştürdüklerini dosta düşmana göstermek için de, haremini yanına almış …

Senegal’de de doğrusu büyük bir başarı kazanarak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İslam Konferans Örgütü Genel Sekreterliği’ni bir dönem daha sürdürmesini sağlamış.

“LAIK DEVLET” OLDUĞUMUZ İÇİN KATILMAMIŞTIK

İslam Konferans Örgütü de, bilindiği gibi Soğuk Savaş’ın dünyayı kasıp kavurduğu günlerde, hiç kuşku yok ki Amerikan emperyalizminin toplumları dinselleştirerek Sovyetler Birliği’ne karşı oluşturduğu Yeşil Kuşak politikasının bir parçası olarak 1969 yılında Fas’ın başkenti Rabarta düzenlenen bir toplantıda kurulmuştur. Türkiye bu toplantıya güya laik bir devlet olduğu gerekçesiyle katılmamıştır, ama Dışişlerinden bir görevli göndererek izlemiştir.

Milliyetçi Cephe hükümetleri döneminde ise, önce 1975 yılında İhsan Sabri Çağlayangil Dışişleri Bakanları toplantısına katılmış, 1976’da ıstanbul’da yapılan toplantıda İslam Konferans Örgütü’ne üye olmuştur. 1984 yılında Kenan Evren Türkiye’yi ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde temsil etmiş, AKP iktidarı da 2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti adına Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İslam Konferans Örgütü Genel Sekreteri olmasını sağlamıştır. Gerçekten, kimdir acaba Ekmeleddin İhsanoğlu, yeterince tanıyor muyuz?

MISIR VATANDAŞI

Çünkü 12 Temmuz 2004 tarihli Nokta dergisine bakılırsa, “Atatürk’e karşı olduğu için şapka devrimi üzerine ülkeyi terk edip Kahire’ye yerleşen son şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi’nin yardımcısı Şeyh İhsanoğlu’nun oğlu olan Ekmeleddin İhsanoğlu” 1943 yılında Kahire’de doğmuş, 1966’da Kahire’deki Ain Shams Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Kimya Bölümü’nü bitirmiş “bir Mısır vatandaşıdır” ve “bir süre El Ezher Üniversitesi’nde de çalışmıştır”.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nce 1995’de kendisine armağan olarak yayımlanmış Feza Günergun’un hazırladığı Osmanlı Bilimi Araştırmaları adlı kitapta verilen bilgilere göre de “Kahire’de organik kimya konusunda yüksek lisans yapan” İhsanoğlu “1970 yılında Türkiye’ye gelerek Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’ne asistan olarak girmiş, 1974 yılında organik kimya üzerine doktor yapıp, 1975 yılında gittiği İngiltere’den döndükten sonra da 1978’de Ankara Fen Fakültesi’nde organik kimya doçenti olmuştur.

YILDIZI 12 EYLÜL’DEN SONRA PARLADI

Gene Nokta dergisindeki bilgilere göre, “Türkiye’deki ilericilik o kadar ileri gitmişti ki Kuran’ın böylesine şiirsel bir mealinin varlığı herkes için zararlı olabilir” diyerek 1936’da İstanbul’da ölen Mehmet Akif’in “Mısır’da kaleme aldığı Kuranı Kerim’in Türkçe çevirisini” güya “vasiyeti üzerine yakıp yok ettiğini” söyleyen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yıldızı ise, asıl 12 Eylül darbesinden sonra birden olağanüstü parlamıştır. Daha 1980 yılında, Suudi parasıyla Kenan Evren’in Yıldız’da bir köşk bağışlayıp kurdurduğu İslam Konferans Örgütü’ne bağlı İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi (IRCICA) direktörlüğüne getirilmiştir hemen.

1984 yılında da, Kimya Doçenti iken Kültür ve Bilim Tarihi Profesörü yapılıp, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde YÖK’ün kurdurduğu “Bilim Tarihi Bölümü” başkanlığına atanmıştır. Sanki bu tarihten itibaren “Türk Kültür ve Sanatı” veya “Osmanlı Kültür ve Sanatı” terimleri yerine “İslam kültür ve sanatı” terimi planlı biçimde yerleştirilirken, “Türk-İslam sentezi” tezi de politikada egemen kılınmıştır.

NE ZAMAN NASIL PROFESÖR OLDUĞU BELLI DEĞİL

Gerçekten, Sayın İhsanoğlu asistan olabilmek için ne zaman TC vatandaşlığına geçmiştir acaba? Kahire’de okuduğu üniversitenin denkliği ne zaman kabul edilmiş, “kimya doçenti” iken birden “kültür ve bilim tarihi profesörlüğü”nü hangi üniversitede, hangi çalışmasıyla kazanmıştır? Bu soruları, taaa 14 Ağustos 2000’de Cumhuriyet’te çıkan “Gerçekten Kimdir Bu Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu” adlı yazımda da sormuştum.

Nasıl unuturum… İstanbul Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Nur Serter de beni arayıp “teşekkür” etmiş ve “yazım üzerine Sayın İhsanoğlu’nun Üniversite’deki dosyasını getirtip incelediğini, ancak nerede ne zaman profesör olduğuna dair dosyada da bir bilgi bulunmadığını ve hemen YÖK’e yazıp profesörlük dosyasını istediğini, gelir gelmez de bir kopyasını bana göndereceğini” söylemişti. Demek, iyi saatte olsunlar buna da izin vermemişler. “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete” dostlar, bari zebanileri iyi tanıyalım ….

Salı,17 Haziran 2014
Aydınlık

Uğur Mumcu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu yazmıştı: O cemiyette yöneticilik yaptı

Yazar Uğur Mumcu’nun, Suudi Arabistan merkezli Rabıta terör örgütünü anlattığı kitabında, Ekmeleddin İhsanoğlu söyle yer alıyor:

Önce fetva sağlanıyor, sonra da Müslüman yurttaşların paraları İslamcı kuruluşlarda toplanıyor. “İslami Tekafül Kurumu”na bu fetva “Dünya İslam Birliği” tarafından sağlanmıştır. “Dünya İslam Birliği”nin İngilizcesi “Müslim World League”dir. Arapçası ise “Rabıtat-al-Alam-al-İslami.”

Şirketler, dernekler, vakıflar dinsel akımlara mali destek sağlayan bu üç kanal… Şirketler, Suudi Arabistan kökenli finans kurumları ile ortaklaşa para kazanıyorlar. Kazanılan paranın bir kısmı siyasal amaçlı dinsel akımlar için ayrılıyor. SiSuudi kökenli şirketler değil. İranlı işadamlarının Türk ortaklar ile oluşturdukları şirket sayısında son yıllarda bir sıçrama görünüyor.

Bu şirketlerin gelirlerinin bir kısmı siyasal amaçlı dinsel akımlara gidiyor. “İlim Yayma Vakfı” 1973 yılında “İlim Yayma Cemiyeti” kurucularınca oluşturuluyor. Kurucular, Abdülkadir Çavuşoğlu, Yusuf Türel, H. Tahsin Uğur, Nazif Celebi ve arkadaşları. Vakfın yönetim kurulunda şu üyeler görevlendiriliyor: Eymen Topbaş, Sabri Ülker, Rıfat Tandoğan, Osman Kılıç ve Mehmet Aydın. Yönetim Kurulu Başkanı Eymen Topbaş, Genel Müdür Nahit Rıfkı Dinçer. Vakfın, 1983 rakamlarına göre sermayesi 533 milyon 315 bin 301 lira. Bugünkü para ile aşağı yukarı 1 milyar lira.

“İlim Yayma Cemiyeti” Prof. Salih Tuğ’un da yönetimde görev aldığı bir başka vakıf da “İslami İlimler Araştırma Vakfı”dır. Bu vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Özek’tir. Doç. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Prof. Dr. Asal Ataseven de vakfın yönetim kurulunda görevlidirler.

This entry was posted in ANAYASA, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *