TANKLARIN KORKUSU TOW SİLAHI SURİYE’YE NASIL GİTTİ ??? *** İşte Amerika’nın kirli savaşı *** Teröristlerden TOW itirafı

HABERLERE ek bilgi

TANKLARIN KORKULU RÜYASI BGM-71 TOW

ABD tarafından geliştirilen yarı otomatik güdümlü SACLOS sınıfı bir tanksavar füzesidir. TOW kısaltması İngilizce Tube launched, Optically tracked, Wire command link guided kelimelerinin baş harflerinden almaktadır. 1970 yılında üretilen füze dünya çapında özellikle Batı ülkeleri arasında en çok kullanılan füze sistemidir. Halen üretimine devam edilmekte olan füze her türlü pasif zırhı geçebilmektedir.

TOW Güdümlü Antitank Füze sistemlerinin hedefte istenen etkiyi gerçekleştirmesi ihtiva ettikleri savaş başlıkları ile olur. Gerek ilk modellerdeki standart tip HEAT başlıklar ve gerekse daha sonraları geliştirilen tandem etkili harp başlıkları “Munroe Etkisi” etkisi denilen fizik kanunu esasına dayanan çukur imla hakkı ( boşluklu imla hakkı / Shaped Charge) sistemi ile gerçekleşir. Bu yapı penetrasyon etkisinin zırh üzerinde bir noktada toplanmasını ve yine aynı noktadan zırh içine çok kuvvetli olarak patlamalı basınç yaparak zırhı delmesini, delinen bu noktadan da içeriye oluşan patlamanın girmesini sağlamaktadır.

Hatırlanacağı gibi, birkaç TOW füzesi, 22 Temmuz 2003 tarihinde Saddam Hüseyinin oğulları Uday ve Kusay Hüseyin’in öldürülmesi operasyonunda kullanıldı.

09 Nisan 2014
ULUSAL KANAL

İşte Amerika’nın kirli savaşı

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debkafile internet sitesi, önemli bir iddia ortaya attı. Site, Amerika’nın Suriye’deki teröristlere Türkiye ve Ürdün üzerinden anti-tank silahları gönderdiğini yazdı. İddiaya göre, silahlar bundan yalnızca birkaç gün önce, Kilis üzerinden Halep’e gönderildi ve teröristlere teslim edildi.

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debkafile internet sitesi, Amerika’nın birkaç gün içinde Suriye’deki teröristlere Türkiye üzerinden ağır silahlar gönderdiğini iddia etti

Habere göre, Amerikan ordusuna ait “BGM-71 TOW model” anti-tank silahları Kilis koridoru üzerinden teröristlere ulaştırıldı. Sevkiyatın bir diğer adresi ise Ürdün oldu.

İddiaya göre, silahlar önce hava yoluyla Diyarbakır’a ve Ürdün sınırındaki Kral Faysal Üssü’ne gönderiliyor. Türkiye’ye gelen silahlar daha sonra, “Kilis Koridoru” olarak anılan ve Gaziantep’ten Halep kentine ulaşan 40 kilometrelik insani yardım koridorundan teröristlere sevkediliyor.

Debkafile’a göre, sevkiyat emrini bizzat Amerika Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey verdi. Teröristlere ağır silah sevkiyatı ise, Dempsey’nin geçen hafta gerçekleştirdiği İsrail ziyaretinde planlandı. Dempsey, İsrail ve Suudi Arabistan’dan hava sevkiyatının güvenliğini temin etmelerini istedi.

İddiaya göre, silahlar, teröristlere karşı Ürdün ve Türkiye sınırında kara operasyonu başlatan Suriye Ordusu’na karşı verildi. Özgür Suriye Ordusu, Suriye Devrim Cephesi ve El Kaide’ye bağlı Nusra Cephesi’ne üye teröristler Nisan başında ABD anti tankını kullanmaya başladı. 4 kilometre menzile sahip olan ve yarım metrelik tank zırhını delebilen BGM-71 TOW model silahın, Suriye Ordusu’nun kara operasyonunu terkedip, hava operasyonu başlatmasına neden oldu.

ulusalkanal.com.tr

29 Nisan 2014
Aydınlık

Teröristlerden TOW itirafı

Aydınlık’ın, ‘TOW füzeleri MİT üzerinden gönderildi’ haberi Suriye’deki terör gruplarından Harekat el-Hazm lideri Abdullah Awda’nın itirafıyla bir kez daha doğrulandı. Washington Post’a konuşan Awda, TOW füzelerinin doğrudan ABD tarafından değil, ‘Suriye’nin Dostları’ adı altında biraraya gelen ülkelerinden gönderildiğini belirtti.

Suriye’deki terör gruplarının son aylarda kullanmaya başladığı ABD yapımı TOW anti-tank füzelerinin Türkiye üzerinden MİT kanalıyla gönderildiğini Aydınlık gündeme getirmişti. Washington Post gazetesi muhabiri Liz Sly, ABD yapımı TOW füzelerini kullanan Harekat el-Hazm adlı Suriyeli terör grubunun Türkiye sınırındaki İdlip kentine kurulan kampına girdi. Harekat el-Hazm adlı terör grubunun lideri Abdullah Awda ile görüşen Washington Post gazetesi muhabiri, terör grubu lideri Awda’ya TOW füzelerinin kaynağını sordu. Awda, füzelerin doğrudan ABD’den alınmadığını belirterek ‘Suriye’nin Dostları’ adı altında biraraya gelen Suriye düşmanı cepheyi işaret etti. Ancak Awda, füzelerin nasıl bölgeye taşındığı konusunda ayrıntı vermek istemedi.

Füze kapsülleri geri gönderilecek

Harekat el-Hazm adlı terör grubunun sözcüleri Suriye karşıtı ülkelerle kendileri arasında yapılan anlaşmaya ilişkin ayrıntılar da verdi. Buna göre terör grubu kullandığı bütün TOW füzelerinin kapsül kalıntılarını, füzeleri amaca uygun kullandıklarını kanıtlamak için temin ettikleri yere geri görütecek. Terör grubu Harekat el-Hazm ayrıca TOW füzelerini başka gruplara satmama ve çalınmaya karşı bu füzeleri koruma konusunda da teminat vermiş durumda.

Türkiye’deki ÖSO komutanı bağlantısı

TOW füzelerinin kendilerine verilmesinin önemli bir ilk adım olduğunu belirten terör grubu lideri Awda, füzelerin gönderilmesi konusunda ABD’li yetkililerin onayının olduğunu kaydetti. Aydınlık füzelerin gönderildiği Harekat el-Hazm adlı terör grubunun daha önce Bab el-havva sınır kapısını elinde tutan MİT bağlantılı el-Faruk Tugaylarından oluşturulduğunu yazmıştı. Gazetenin haberinde Abdullah Awda’nın Faruk Tugaylarında bulunduğu teyit edilerek Türkiye’ye yerleşen bir ÖSO komutanın sözlerine yer verildi. Abu Mustafa adlı ÖSO komutanı, ‘Awda’nın ÖSO’ya ilk katılan askerlerden biri olduğunu’ kaydetti.

Gizemli alıcıya 14 bin TOW füzesi

Suriye’deki terör gruplarına ABD yapımı tanksavar füzelerinin gönderildiği haberlerinin gündeme oturduğu günlerde TOW füzelerinin üreticisi Raytheon şirketi ilginç bir satış duyurusu yaptı. Şirketin kendi internet sitesinden yayınladığı duyuruda ‘uluslararası bir müşteriye’ 14 bin TOW füzesi satıldığı belirtildi. Alıcının kim olduğuna ilişkin ise hiçbir bilgi verilmedi. Sözkonusu füzelerin tutarının ise 750 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Raytheon 14 bin TOW füzesinin teslimatının 2015’te başlayacağını açıkladı.

http://tr.wikipedia.org/wiki/BGM-71_TOW
http://www.ulusalkanal.com.tr/dunya/iste-amerikanin-kirli-savasi-h25574.html
http://aydinlikgazete.com/guendem/39400-teroristlerden-tow-itirafi.html

This entry was posted in EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *