Yıllardır içeride tutulan askerler neden masum: Balyoz’daki kumpasın 9 kanıtı

29 Nisan 2014
Aydınlık

Yıllardır içeride tutulan askerler neden masum:
Balyoz’daki kumpasın 9 kanıtı

CHP Tunceli Milletvekili Aygün, Balyoz sanığı 238 askerin suçsuz olduğunu ortaya koyan kanıtları 9 maddede özetledi. Aygün, Twitter üzerinden verdiği mesajda, askerlerin derhal tahliye edilmeleri gerektiğini söyledi

Hüseyin Aygün, Twitter mesajında, “Balyoz Davası’ndan yıllardır içeride olan 238 asker neden masumdur, niçin tahliye edilmeliler?” başlıklı bir yazı yayınladı. Gezi ile başlayan eylemler silsilesinin Türkiye için hakiki bir milat olduğunu kaydeden Aygün, “Türkiye’de hiçbir şey artık asla eskisi gibi olamamaktadır, AKP’yi sarsan halk isyanı pek çok devrimci sonuca yol açmasının yanı sıra, 17 Aralık operasyonu ve Hükümet-Cemaat kapışmasını da tetiklemiştir” ifadelerini kullandı. 238 askerin önce serbest bırakılmasını, ardından masumiyetlerinin tescilini isteyen Aygün, davanın delillerinin tamamen çürütüldüğünü, bu kumpası kuran AKP’li veya Cemaatçi asker, polis, savcı ve hakimler ile kumpasın mimarı AKP hükümeti üyelerinin tümünün yargılanması gerektiğini bildirdi.

İşte o kanıtlar

Aygün, 238 askerin masumiyetini 9 maddeyle açıkladı. Aygün’ün 9 maddelik mesajı şöyle:

“1-Balyoz davasında 238 asker hakkında 16-20 yıl hapis verilmesine gerekçe gösterilen tek delil olan 5 No’lu hard diskteki verilerin başka bir diskten kopyalandığı 20 Ocak 2014 tarihli bir raporla kanıtlanmıştır. Hard diske yükleme yapanların amacının TSK’ya kumpas olduğu “bilimsel olarak” kanıtlanmıştır,

2-Bahsi geçen 5 No’lu hard diski sağlam bir delil olarak ele alıp diske paralel olarak mahkemeye rapor hazırlayan 4 polis memuru “görevi kötüye kullanma” suçundan açığa alınmıştır.

3-Balyoz’da mahkumiyetin tek kaynağı olan 5 Nolu diskin “yeni bir delil”ve “yeniden yargılama nedeni” olduğuna dair Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 Şubat 2014 tarihinde karar verilmiştir.

4-Orhan Aykut adlı bir tanığın beyanlarıyla Balyoz davasında “dijital veri sahtekârlığı” yaptıkları gerekçesiyle Ramazan Akyürek, İskender Pala, Mehmet Baransu ve M. İhsan Aslan hakkında soruşturma açılmıştır, söz konusu isimlerin düşünce yapıları kamuoyunca iyi bilinmektedir.

5-Özel mahkemenin “tanık olarak dinlemeyi reddettiği” ve iddianamede de “darbeyi önleyen komutan” olarak tanımlanan Aytaç Yalman, 4 Kasım 2013 günü yaptığı bir açıklama ile, “Balyoz Darbe planından haberi olmadığını, seminere katılmamış olan 134 denizci ile 41 havacı subayın 16-20 yıl ceza almasına sebep olan sahte CD’lerin kimler tarafından dizayn edildiğini ortaya çıkarılması gerektiğini” belirtmiştir.

6-Balyoz sırasında “dut yemiş bülbül” olan Hilmi Özkök bile “suçsuz ve masum olan silahlı kuvvetler mensuplarının halen cezaevinde olması adil değildir, yargılama yeniden yapılmalıdır” şeklinde konuşmuştur.

7-AKP milletvekili Yalçın Akdoğan, “Balyoz ile milli orduya kumpas kurulduğunu” açıklamıştır.

8-Diktatör Tayyip Erdoğan bile, “Sahte delillerle tasarlanmış ve ayarlanmış yargı mensuplarıyla bir kısım insanların nasıl mahkum edildiğini biliyoruz” demiştir.

9-Bir zahmet Genelkurmay Başkanlığı da “kumpasın açığa çıkması” için suç duyurusunda bulunmuştur.

This entry was posted in ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *