MİT’in yolladığı silahlar terör örgütleri pazarında

20 Nisan 2014
Aydınlık

MİT’in yolladığı silahlar terör örgütleri pazarında

Aydınlık Suriye’deki terör gruplarıyla yürütülen silah trafiğinin ayrıntılarına ulaştı

Suriye’de Beşar Esad yönetimini devirmek amacıyla MİT tarafından TIR’larla terör gruplarına gönderilen silah ve mühimmatların El Kaide’ye yakın silahlı gruplara satıldığı ortaya çıktı

Dışişleri’ndeki Suriye’yle savaş çıkartma yollarının görüşüldüğü toplantıda MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sarfettiği “Türkiye’den Suriye’ye ikibin TIR gönderdik” sözlerinin perde arkası aydınlandı. MİT üzerinden Suriye’deki terör gruplarına gönderilen silahların karaborsada satıldığı ortaya çıktı. Aydınlık, Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıda MİT-terör grupları hattında yürütülen silah trafiğinin ayrıntılarına ulaştı.

Suriye’deki terör grupları

Buna göre Halep’in kuzeyinde etkinlik gösteren “Fatih Sultan Mehmet Tugayları”nın komutanı Mahmut Kamu Süleyman adlı Suriyeli, Türkiye’nin MİT kanalıyla gönderdiği 4 adet doçka uçaksavarı Halep’in kuzeyindeki El-Bab kentinde El Kaide’ye yakın terör örgütlerine sattı.

Suriye’ye karşı ABD ve Körfez ülkeleri desteğiyle başlatılan terör operasyonunda AKP Hükümeti, Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden Suriye’deki Türkmen grupları kıskaca aldı. Bu gruplar içindeki daha önce birçok suça bulaşmış kaçakçı gruplarıyla temas kuran MİT görevlileri, bu kişiler üzerinden Suriye içinde Esad yönetimine karşı çeşitli silahlı tugaylar oluşturdu. Osmanlı padişahlarının adıyla kurulan silahlı tugaylara MİT kanalıyla kamuoyunda kalaşnikov olarak bilinen AK-47 tipi tüfeklerin yanısıra Doçka tipi uçaksavar silahları da gönderildi.

Silahlar El Kaide’ye yakın örgütlere satıldı

Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı herhangi varlık gösteremeyen silahlı gruplar, MİT kanalıyla Türkiye’den gönderilen silahları bölgedeki terör gruplarına satmaya başladı. Suriye’de karaborsaya düşen MİT silahlarının izini süren Aydınlık, sözde “Fatih Sultan Mehmet Tugayları”nın komutanı Mahmut Kamu Süleyman adlı Suriyeli’nin, Türkiye’nin MİT kanalıyla gönderdiği 4 adet doçka uçaksavarı geçtiğimiz aylarda Halep’in kuzeyindeki El-Bab kentinde El Kaide’ye yakın terör örgütlerine sattığı bilgisine ulaştı.

Benzer bir satış olayı Halep bölgesinde faaliyet yürüten sözde “Sultan Abdülhamit Tugayları” tarafından da gerçekleştirildi. MİT kanalıyla gönderilen silahlar farklı partiler halinde diğer terör gruplarına satıldı. Olayın Suriye’deki operasyonları yürüten kritik birim olan MİT Gaziantep Bölge Başkanlığı’na ulaşması sonrası silah satışını gerçekleştirdiği iddia edilen silah grup komutanlarından sözde Yarbay Abu Fuat, silahlı grup içindeki diğer kişiler tarafından infaz edildi.

Suça bulaşmış kaçakçılardan oluşuyor

Aydınlık’ın ulaştığı güvenlik kaynakları, radikal selefi terör grubu “Irak-Şam İslam Devleti Örgütü” adlı yapının Halep kuzeyindeki Türkmen bölgelerine doğru ilerlemesiyle birlikte bölgedeki silahlı gruplara MİT kanalıyla gönderilen silahların karaborsada satışının daha da arttığını belirtti. Sözkonusu silahlı grupların bölgede neredeyse hiçbir güce sahip olmadığına dikkat çeken güvenlik kaynakları, suça bulaşmış kaçakçılardan oluşturulan silahlı grupların bu kez MİT desteğiyle yine aynı işe devam ettiklerini kaydetti.

Türkiye’den gönderilen 2 bin TIR’ın sırrı

Ses kayıtları sızdırılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı Suriye başlıklı toplantıda Suriye’ye karşı yürütülen kirli savaşın planları; asker, silah ve mühimmat sevkıyatı ve Türkiye’yi savaşa sokmayı sağlayacak kışkırtma planları ortaya çıkmıştı.

Kayıtta, Hakan Fidan’ın Irak-Şam İslam Devleti’ne bir operasyon durumunda Türkiye içinde bombaların patlayacağını, sınırların kontrol altında olmadığını söylüyor.

Savaş çıkarmak için “gerekçe” aranan toplantıda, Süleyman Şah Türbesi’ne gerekirse saldırılabileceği, Türkiye’ye de 8 füze attırılabileceği konuşuluyor.

‘Orada mühimmata ihtiyaç var!’

Sözkonusu kayıtlarda Suriye’ye MİT kanalıyla gönderilen silahlardan da şöyle bahsediliyor:

– Fidan: 2000’e yakın TIR malzeme gönderdik biz oraya.

– Güler: Bence orada silaha ihtiyaç yok. Benim şahsi görüşüm. Orada mühimmata ihtiyaç var. Evet efendim. Sayın Bakanım, Hakan bey burada, bir tane general verelim dedik. Hakan bey burada sağolsun o başta kendisi istedi. Biz verelim dedik. Generali belirledik. General gitti.

– Sinirlioğlu: Pratik olmak gerekirse savunma bakanımızın derhal bu millet için gerekli imzayı atması lazım. Tekrar başbakanımızın çok açık bir şekilde bu talimatı vermesi lazım.

Silahlar Türkiye’ye dönüyor

Aydınlık, 14 Ekim 2012 tarihli haberinde Türkiye sınırındaki terörist gruplara verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanıldığını duyurmuştu. Türkiye üzerinden muhalif terör gruplara aktarılan gelişmiş silahların aynı teröristler tarafından PKK’ya satıldığı konusunda ellerinde bilgiler bulunduğunu kaydeden Suriyeli yetkililer şöyle konuşmuştu:

“Suriye’nin Türkiye sınırındaki silahlı kişilerin tamamı ya kaçak, ya paralı asker. Özellikle Suriye’de aranan suçlular bu çatışmayı paraya çevirmeye çalışıyorlar. Suudi Arabistan ve Katar’dan gelen paraları paylaşırken sık sık kavga ettiklerini herkes biliyor. Şimdi parayı verenler de önlem almaya başladı. Sade kendi adamlarına para verir oldular. Gelen gelişmiş silahlar da pazarlanıyor. Türkiye sınırlarında hiçbir kontrol yok. Bu silahların PKK’ya satıldığı konusunda bilgilerimiz var. Türkiye’den giren silahlar, Türkiye sınırından geri PKK’ya gidiyor. Bu işten büyük paralar kazanan kişiler var. Üstelik bu kişiler Türkiye’nin kontrolünde, Türklerle çalışıyor.”

Mustafa Kaya

Son Güncelleme: Pazar, 20 Nisan 2014 11:59

http://aydinlikgazete.com/mansetler/38612-mitin-yolladigi-silahlar-teror-orgutleri-pazarinda.html

This entry was posted in EMPERYALİZM, İSTİHBARAT KURUMLARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *