WSJ: ‘Seçim sonuçları en çok Suriye’deki çeteleri sevindirdi’

Cuma, 04 Nisan 2014
Aydınlık

WSJ: ‘Seçim sonuçları en çok Suriye’deki çeteleri sevindirdi’

Türkiye’deki yerel seçim öncesi AKP’nin olası bir yenilgisinin Beşar Esad karşıtlığında bir kayıp olacağı kaygısını yaşayan Suriyeli muhalifler için, seçim sonucunun rahatlatıcı olduğu belirtiliyor. Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, “Başbakan Erdoğan’ın yönetiminde Türkiye, Suriye ‘devrimi’ için bir çeşit merkez haline geldi ve muhalefet, başka bir biçimde görmek istemiyor” diye yazdı.

WSJ, “Suriye muhalefeti, Sayın Erdoğan’ın muhaliflerinin Pazar seçimlerini kazanması durumunda, herhangi bir ülkeden daha özgür hareket ettikleri Türkiye’de, operasyonel dokunulmazlıklarının baskılanmasından korkuyordu” yorumunu yaptı.

Suriye muhalefetinin silahlı kanadının karargâhının İstanbul’da bulunduğuna, çoğu güneydeki kamplarda olmak üzere Türkiye’de 600 binden fazla Suriyeli mültecinin bulunduğuna işaret eden gazete, muhaliflerin Türkiye’nin güneyinde “göreli bir dokunulmazlıktan yararlandığını, Suriye’ye silah ve para sevkiyatını örgütlediklerini, birçok grubun da Türkiye’de gevşemek ve Suriye’nin savaş alanlarına yeni militanları kanalize etmek için kullanılan güvenli evlerinin bulunduğunu” vurguladı

http://aydinlikgazete.com/guendem/37310-wsj-secim-sonuclari-en-cok-suriyedeki-ceteleri-sevindirdi.html

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *