YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 4

YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 4


Naci Kaptan – 24 Ağustos 2022
Bağlantılı yazılar;
Bağlantılı yazılar;
BÖLÜM 1 – https://nacikaptan.com/?p=101483
BÖLÜM 2 – https://nacikaptan.com/?p=101562
BÖLÜM 3 – https://nacikaptan.com/?p=101786
BÖLÜM 4 – https://nacikaptan.com/?p=101829
BÖLÜM 5 – https://nacikaptan.com/?p=102028
BÖLÜM 6 – https://nacikaptan.com/?p=102458

Sanma ki bu ballı börekli yolsuzluklar devam eder,
Keser döner, sap döner, Gün gelir hesap döner…


Belinde silah olan 30 yaşındaki CEO,
100 şirkete kayyum olarak atanan 7 kişi,
TMSF’ye kelepir şirket soran fırsatçı yandaşlar…


Prof. Sencer Ayata anlatıyor; Türkiye, Yolsuzluk Endeksi’nde AKP döneminde nasıl 54. sıradan 96. sıraya geriledi; yozlaşmanın yöntemleri ve yaygın olduğu alanlar neler? “Siyasi ve ekonomik elitler arasındaki sınır muğlaklaştı; kaynak dağıtımı siyasi iktidarın ayakta kalmasıyla eş anlamlı hale geldi. Araştırmalara göre Türkiye’de yolsuzluk artıyor; bunun yöntemleri artık halk tarafından biliniyor”
Türkiye’de ahbap-çavuş kapitalizmi işliyor; kayırmacı gelir ve servet transferleri, sosyal yardımlara ayrılan kaynakları geçti! “Yolsuzluk niteliği gereği gizli yapılır, bilgi karartmasının olduğu yerde çoğalır. Bu bakımdan toplumun doğru bilgilendirilmesi, bu amaçla medyanın yolsuzlukla alakalı her türlü bilgiyi açığa çıkarması büyük önem taşımaktadır”

Kılıçdaroğlu şunları dile getirmişti:
“Nurettin Canikli… AKP Genel Başkan Yardımcısı. Bir yakınını Boydak Holding’e getirip kayyum olarak atıyor. Slovakya’da bir depo yapmamız lazım diyorlar. Oraya dünyanın parasını gönderiyorlar, 20 milyon euro gönderiyorlar. Bu para şu an yok, adam da yok ortada.”

CANİKLİ HAKKINDA NE İDDİA EDİLMİŞTİ?
Halk TV’de yayımlanan Can Coşkun ile Haber Masası’na programına katılan Boydak Holding’in eski kayyım yönetim kurulu başkanı Gelecek Partili Abdullah Güzeldülger, TMSF’de Tahsilat Daire Başkanı olduğu dönemde SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’ın gelerek, “Siz de kelepir şirket var mı?” diye kendisine sorduğunu açıklamıştı.
“2014-2015 daha Sezgin Baran Korkmaz’ın tanınmadığı, kamuoyunca çok bilinmediği ama ABD’deki Kingston kardeşlerle ilişkisini nakde tahvil ettiği ve Türkiye’yi sermaye aktardığı dönem olsa gerek..” diyen Güzelgüder, şunları söylemişti:
“Parasal kaynağının gücü ile Ankara’daki irtibatları, ilişki ağları genişledi. Bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı ofisinde çalışanlar… Kimisini maaşa bağlamış, kimisini Paramount Oteli’ne götürüp tatil yaptırmış. Böyle bir Sezgin Baran Korkmaz geldi geçti. Ben onun böyle bir probleme yol açacağını biliyordum. Beş dakikada sahtekar olduğunu anladım ama cumhurbaşkanlığı ile o kadar yakın bir ilişkiye girdi ki… Devletin sistemi, süzgeci anlayamadıysa yazıklar olsun yani.”
Nurettin Canikli tarafından gönderildiğini söylediği belinde silah olan 30 yaşındaki CEO iddiasına ilişkin de konuşan Güzeldülger şöyle devam etmişti:
“İmran Okumuş ve 7 tane arkadaşları aşağı yukarı 100 şirkete kayyum olarak atandı. Bunlara 5’er bin liradan kimisine asgari ücretten aylık 3-3.5 milyon lira maaş bütçesi oluşturuldu. Bu bizi üzüntüye sevk etti. Biz de TMSF olarak tavrımızı gösterdik. Sonra siyaset kurumu bir karar alarak TMSF’yi doğrulayan bir politika olarak bu işin mimarı yaptı. Sonradan kayyumlar tasfiye edildi. Biz TMSF’de bu kayyımlarla ilgili, onların kendi yangın çevrelerine işler tebliğ ettiklerini gördük ve bunları raporlaştırdık. O dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye aktardık.”
“HİÇBİR TECRÜBESİ OLMAYAN BİRİNİ CEO OLARAK GÖNDERDİLER”
“Daha sonra ben Boydak Gruba CEO olarak atandım. Ulusoy Lojistik’ten hiçbir tecrübesi olmayan birini CEO olarak gönderdiler. Finans eğitimi, iş eğitimi yok. Daha ikinci gün bir sponsorluk dosyası ile geldi bana. Bizden önce mahkemenin kayyum olarak atadığı kayyumlara sordum. Onlar da geldi ama 300 bin lira istedi dediler. Bana 2 milyon 800 bin lira dedi.”
“FETÖ ŞİRKETLERİNE GANİMET GÖZÜYLE BAKILDI”
“Bunun arkasından bir seyahat programı düzenledi kendisine. Bir fatura ile geldi. 40 bin dolarlık bir fatura. Boydak’ın özel uçağı, THY’den uçma imkanı var mı? Var, neden bu fatura diye sordum. Ben bunu gündem edince baktı iş başka noktaya gidecek Nurettin Canikli tarafından gelen talimatlar doğrultusunda imza sirkülerindeki ‘ve’, ‘veya’ olarak değiştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı ‘veya’ diğer üyeler oldu. Böylelikle yönetim kurulu başkanı önemli işlerden bypass edilmiş oldu. FETÖ şirketleri dediğimiz zaman böyle bir ganimet gözüyle bakılmaya başlandı. Bu ganimetse 80 milyonundur. Senin, benim ganimet gözüyle bakması abestir.”
SLOVAKYA’DA YOLSUZLUK İDDİASI
Güzelgüder, Karar TV’deki açıklamalarında ise Canikli tarafından gönderildiğini söylediği CEO İmran Okumuş’a dair yolsuzluk iddiasında bulunmuştu. Güzeldülger, şunları dile getirmişti:
“Bunu ben takip ettim. BOYDAK grubunun Almanya’da mülk deposu vardı. Bu mülk depoyu bırakıp Slovakya’da yeni bir depo kiralama icat etti. Bunu yönetim kuruluna bir proje olarak anlattı. Yönetim Kurulu Başkanı’nı uyardım. ‘Bakın, bu proje sıkıntılı’ dedim. Projeyle ilgili detaylara girdiğimizde de şirketin verilerini indirdik. CEO’nun Slovakya’da kendisinin lojistik müdürüyken kurduğu bir şirketi olduğunu bulduk. O şirketin kanuni temsilcisine yeni bir şirket kurdurduğunu tespit ettik. Bu şirketle de BOYDAK arasında imza atmak istediğini anladık. Yıllık 1 buçuk milyon euro artı ucu açık masraflarla 10 yıllık geri dönülemez bir sözleşme imzalatmaya kalktı. Şirketin ismi de TEFELA’ydı. Çocuklarının isimlerinin baş harflerini koyuyor. Tunç, Efe, Laçinel.”

GELECEK PARTİLİ GÜZELDÜLGER DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
TMSF’ye “emanet edilen” şirketlerin Nurettin Canikli tarafından organize bir şekilde boşaltıldığını TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan sonra Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanlığına atanan Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger KRT televizyonunda katıldığı bir programda açıklamıştı. Canikli ise iddiaları reddetmişti. Metin Cihan’ın paylaştığı belge ve bilgiler şöyle:
“ALAKAM YOK” DİYOR, FAKAT HER DETAYA KARIŞIYOR
– Simin tekstil diye bir firma var. ilk iş TSK’dan ihale alıp çorap satıyor. Pandemide ise maskeden yolunu buluyor. Eski milli savunma bakanı Nurettin Canikli bu şirketin gizli patronu. İfşa edeyim ve ardından kamu kaynaklarıyla kurdukları soygun düzenini anlatayım.
-sorana “alakam yok” diyor, fakat örneğin aylık ödeme raporlarındaki her detayı inceliyor. Bekçinin maaşından tadilat işlerine kadar her kalemle ilgileniyor. Son mesajda “patron” diye bahsedilen Canikli, fabrikaya sendika sokmama talimatı göndermiş, sendika isteyeni işten atıyorlar.
– Canikli’nin Simin Tekstil’i makineleri çalıştırdıktan kısa süre sonra TSK’dan ihale alıyor. simin adına ihaleye katılan Adil Kılıç, Kemal Canikli’ye “100-125 bin tl para girer cebimize” diyor. Son görselde ise bir başka ballı ihale Canikli’nin onayına sunuluyor.
‘SERMAYE GÜLE OYNAYA CANİKLİ’YE TRANSFER EDİLİYOR’
– şimdi, Canikli’nin organize ettiği bu soygun şebekesinin işleyişini anlatacağım. şu soruyla başlayalım: çorap fabrikası kurmak Canikli’nin aklına nereden geldi? Bilen biliyor. Bu iş için biraz geriye Canikli’nin kontrolündeki TMSF’nin Akın Çorap’a el koyduğu zamanlara dönüyoruz.
– Canikli, TMSF’nin el koyduğu Akın Çorap’ın başına kimi koyuyor biliyor musunuz? danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu. evet bildiğin danışmanı. El konulan diğer şirketleri de (Aydınlı, Koza, Boydak) kendi adamlarına emanet ediyor. sermaye güle oynaya Canikli’ye transfer ediliyor.
“KAYYIM VARLIKLARI CANİKLİ’NİN ŞİRKETLERİNE AKTARILIYOR”
– yani aslında Aanikli bu şirketlerin hepsine çökmek istiyor. Adıyla sanıyla çökemeyeceği için bir şebeke kuruyor. Bu şebeke hep birlikte hem kayyumları hem Canikli’nin şirketlerini yönetiyor. al gülüm ver gülüm işlemlerle, kayyım varlıkları Canikli’nin şirketlerine aktarılıyor.
-Şimdi fark ettim. Canikli’nin kredi kartı ekstresindeki adres ile Simin tekstil’in adresi aynı. nitekim şirketin gider kalemleri içinde Canikli’nin kredi kartları da var. #CanikliDosyası
– Canikli, Akın Çorap’ın başına danışmanını yerleştirip, bu işlerden pek anlamamakla birlikte, sanırım şirketi zarar ettirip batırmak istiyor. zamanla tüm varlığın Simin Tekstil’e nakledilmesi öngörülüyor. Ekteki belgede görebileceğiniz gibi Simin Tekstil, Akın Çorap’ı baz alıyor.
-peki Simin Tekstil’in görünen sahibi kim? Yüzde 100 hisse ile Kazım Albayrak. Genelde karıştırıldığı için söylüyorum. Berat’ın (Albayrak) sülale değil. Yeni Şafak grubu Albayrakları. Kazım Albayrak şirketle hiç ilgilenmiyor. aralarındaki anlaşmayı bilmiyorum, elbette bu soygundan payını alıyor.”

Koza Holding ve Akın Çorap’ı da şoförüyle hortumladı

Yakınlarını kayyum atayarak, TMSF’ye devredilen şirketlerin içini boşalttığı iddialarını yalanlayan Nureddin Canikli’nin, Koza Holding ve Akın Çorap’a atadığı ismin eski şoförü olduğu ortaya çıktı.
BOLD – Kemal Kılıçdaroğlu son grup toplantısında, gazeteci Metin Cihan’ın AKP’li Nureddin Canikli’nin TMSF’ye devredilen şirketleri hortumlamasına ilişkin iddiaları gündeme taşımıştı.
Canikli’yi yakınlarını yönetim kuruluna yerleştirdiği şirketlerin için boşaltmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Boydak Holding’e kayyım olarak atıyor. Boydak, mobilya sektöründe bir dünya markası, kabul edelim. Bir süre sonra ‘Bizim yurt dışında depo yapmamız lazım.’ Almanya’da depo var. ‘Hayır Slovakya’da yapmamız lazım’ diyor. Oraya dünyanın parasını, 20 milyon avro gönderiyorlar. Bu deponun sahibi Ertunç Laçiner. Aynı zamanda kayyum. Canikli’nin atadığı. Bu para da adam da yok ortada” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun iddiası sonrası sessizliğini bozan Canikli, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iddiası bir yalandır. Hiçbir yakınımı (akrabamı) Boydak Holding’e kayyım olarak atamadım” dedi.
Canikli’nin iddialarının ardından gazeteci Metin Cihan da Cankili’nin açıklamalarını paylaştığı belgelerle yalanladı.
Asıl Canikli’nin yalan söylediğini iddia eden Cihan, 17 Mart 2017 tarihli Ticaret Sicil Gazetesini paylaştı. Gazetede Canikli’nin Başbakan Yardımcılığı dönemindeki kararıyla Ertunç Laçinel’in Boydak Holding’e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ilişkin karar yer alıyor.
ŞOFÖRÜNÜ YÖNETİM KURULUNA ATADI
Canikli’nin peşini bırakmayan Metin Cihan, Akın Çorap ve Koza Holding’de yapılan hortumlamalar için izlenen yolu anlattı. Canikli’nin önce şoförlüğünü daha sonra da danışmanlığını yapan Fatih Salihpaşaoğlu deşifre eden Metin Cihan, “Nurettin Canikli’nin TMSF soygununda görev almak üzere Akın Çorap ve Koza Holding yönetimlerine yerleştirdiği Fatih Salihpaşaoğlu aynı zamanda Canikli’nin şoförü ve 2014 yılından itibaren özel kalemi” ifadelerini kullandı.
Naci Kaptan / Devam edecek

https://kronos35.news/tr/canikli-hakkindaki-kisisel-cikar-iddialari-arastirilmal
https://boldmedya.com/2022/06/30/koza-holding-ve-akin-corap-i-da-soforuyle-hortumladi
This entry was posted in Ekonomi, Fetullah Gülen, ORGANİZE İŞLER, SUÇ DOSYALARI, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *